- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
שלמה חברה לביטוח בע"מ ואח' נ' פניקס הישראלי בע"מ - חברה לבטו
|
תא"מ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
169255-09
30.5.2011 |
|
בפני : פנינה פליגלמן |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. שלמה חברה לביטוח בע"מ 2. ניו קופל בע"מ |
: פניקס הישראלי בע"מ - חברה לבטו |
| פסק-דין | |
פסק דין
יסודה של התביעה שבפני בתאונה שארעה ביום 23.10.08 בנמל יפו.
רכב התובעת הנהוג בידי עד תביעה מס' 1 הגיע לנמל לביה"ס שם למד העד. הוא נכנס למתחם לאחר שהשומר שנמצא בפתח הכניסה לנמל איפשר לו להיכנס ונסע בשביל הראשי שמוביל לכיוון ביה"ס, כאשר משני צידי הכביש מתבצעות עבודות. יחד עם זאת, זה השביל האופטימלי שניתן להגיע ממנו לכיוון ביה"ס שכן כל הדרכים החלופיות רצופות בבורות ומהמורות.
לדברי העד הוא הבחין בטרקטור של הנתבעת המגיע לפרוק כף ליד ערימת חול ולאחר שוידא כי הכף מצויה כלפי מטה, החל חולף על פני הטרקטור כשבשלב זה נסע הטרקטור לאחור ופגע ברכב החל ממרכז הרכב לכיוון החלק האחורי של הרכב.
לטענת נהג הטרקטור היה הטרקטור בעצירה מוחלטת, המקום אסור לכניסת כלי רכב ולא רק שאסור לכניסת כלי רכב אלא שמצוי שילוט במקום המזהיר כלי רכב שאם יכנסו כל נזק שיגרם הינו באחריות נהג הרכב וישנם מחסומים במקום.
לטענתו ניסה הרכב לחלוף בין דיונת החול לבין הטרקטור ומאחר והמקום היה צר למעבר פגע הרכב בטרקטור שעמד אותה עת דומם לחלוטין שעד ההגנה יושב בתוכו. עד כאן הגרסאות. לציין כי גרסתו של עד ההגנה בפני קיבלה נופך צבעוני בנוסף להודעתו בחברת הביטוח. בחברת הביטוח לא ציין עד ההגנה כי במקום מצויים מחסומים, כי המחסום אסור לכניסת כלי רכב פרטיים, כי קיים שילוט המסיר אחריות מהעובדים במקום וכי הטרקטור עמד שם שעות ללא תזוזה.
מאידך תמונות הנזק ברכב התובעת תומכות במלואן בגרסתו של עד התביעה. הנזק ברכב התובעת הינו מאמצע הרכב מאיזור הדלת הקדמית לאחור, כאשר ניתן לראות בבירור כי המכה נגמרת במכת לחיצה. לו נכונה הייתה גרסת נהג הטרקטור הייתה המכה צריכה להתחיל עוד קודם לכן ולבוא בידי ביטוי בצורת שפשוף ולא עם לחיצה לקראת הסוף.
בנסיבות אלה, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובעים סך של 17,498 ₪ כשסכום זה נושא הפרשי הצמדה מיום 30.11.08 ועד התשלום המלא בפועל בצירוף 11.6% שכ"ט עו"ד אגרת בימ"ש בסך של 337 ₪ וכן מחצית שניה אם תדרש ושכרו של עד התביעה בסך של 250 ₪ ועד ההגנה בסך 250 ₪.
ניתנה והודעה היום כ"ו אייר תשע"א, 30/05/2011 במעמד הנוכחים.
פנינה פליגלמן, שופטת
הוקלד על ידי: סיגי בן-ברוך התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
